Miksi henkilöstön hyvinvointi tarkoittaa muutakin kuin liikuntaa?

 

Miksi henkilöstön hyvinvointi tarkoittaa muutakin kuin liikuntaa?

Ilmoittaudu halutessasi Työkykykiertueen hyvinvoinnin aamuihin tai pyydä yhteydenottoa. Ratkaistaan haasteita yhdessä.

Meidät suomalaiset on juurrutettu kertomaan itsellemme, että liikunta on lähes ainoa autuaaksi tekevä hyvinvoinnin edistäjä. Valitettavasti vain runsas 10% suomalaisista liikkuu minimisuositusten mukaan ja samalla suuri osa välttelee kaikkia työyhteisöissä suunniteltuja yhteisliikuntahankkeita.

Liikunta on todella tärkeää meidän jokaisen hyvinvoinnille, mutta hyvinvointihankkeen perustana se toimii harvoin, jos koskaan! Usein esimerkiksi liikuntaseteleitä käyttävät liikkumiseen vain ne, jotka liikkuvat jo muutenkin. Usein hankkeisiin osallistuu vain ne, jotka jo muutoinkin liikkuvat ja huolehtivat näin hyvinvoinnistaan.

Vinkki: Henkilöstön hyvinvoinnin kokonaisvaltaisempi ymmärtäminen lähtee omasta hyvinvoinnista. Ole yhteydessä ja pyydä Motivire ammattilaisia poikkeamaan ja kertomaan todennetusti toimivista henkilöstön hyvinvointipalveluista.

 

Hyvinvointihankkeiden tavoitteena kokonaisvaltainen jaksaminen on kaiken ydin. Säännölliseen liikkumiseen on usein mahdollisuuksia vasta, kun ravitsemus, lepo sekä arki kokonaisuutena ovat tasapainossa. Liikkuminen on siis tärkeää, mutta siitä ei ole perustaa kaikelle työhyvinvoinnille.

Liikuntaan liittyvät panostukset eivät innosta kaikkia, kuten edellä todettiin ja usein kiinnostus koskee vain osaa henkilöstöstä. Me olemme kaikki yksilöitä ja parhailla henkilöstön hyvinvointi hankkeilla tavoitetaan lähes koko työyhteisö. Tällöin palvelu on yksilöllinen ja sopii myös heille, jotka eivät perinteisestä liikunnallisesta hankkeesta perusta. 

Vinkki: Valitse palveluntuottaja, joka on osoittanut saavansa ihmiset vapaaehtoisesti mukaan ja kiinnostumaan omasta hyvinvoinnistaan. Ole yhteydessä ja pyydä Motivire ammattilaisia poikkeamaan ja kertomaan todennetusti toimivista henkilöstön hyvinvointipalveluista.

Motivire on meillä näkynyt siten, että olemme yhdessä kiinnittäneet elintapoihimme huomiota. Sairauspoissaolot ovat myös vähentyneet selkeästi.

Tuija Petänen

Rahoituspäällikkö, Oy Nordisk Film Ab

Motivire on laaja-alaistanut ihmisten käsitystä työhyvinvoinnista. Valmennus on näkynyt työarjessamme hymyinä ja vitsailuna ruokapöytäkeskusteluissa. Tämä on osallistanut jopa ne jotka eivät lähteneet mukaan varsinaiseen valmennukseen.

Marko Lummio

Henkilöstöpäällikkö, Kemira Chemicals Oy

Kun yhteishenki rakentuu ylipäätään jonkin yhteisen, kaikille tärkeän aiheen ympärille, on helpompi puhaltaa yhteen hiileen muissakin asioissa.

Satu Viitala

Henkilöstöjohtaja, BMH Technology Oy

Motivire Oy on kokenut työhyvinvointipalveluiden tuottaja, joka toteuttaa yritysasiakkaille henkilökunnan hyvinvointiosaamista parantavia palvelukokonaisuuksia ja -työkaluja asiakkaiden työkykyjohtamisen tueksi. Käytännössä palvelut koostuvat yksilö- ja ryhmävalmennuksista joiden tukena käytetään mm. luotettavia kuntomittauksia.

Motivire on valmentanut yli 18 000 työntekijää, yli 200:ssa eri toimialoja edustavassa yrityksessä, ja paketoinut valmennusprosesseihinsa näistä kertyneen varsin laaja-alaisen osaamisen.

Motivire palvelut ovat todennetusti poikkeuksellisen osallistavia, mitattavia ja vaikuttavia. Jätä yhteydenotto pyyntö, niin suunnitellaan yhdessä henkilöstön hyvinvointia tai ilmoittaudu innostavaan Työkykykiertueemme Hyvinvoinnin aamuun

Henkilöstöpäättäjä, ole yhteydessä!

 

Palvelussa huomioidaan ihmisten erilaisuus. Juuri tämä yksilöllisyys ja kokonaisvaltaisuus tekivät hyvinvointiohjelmasta toimivan myös meidän konsernissa, sillä henkilökunta koostuu hyvin eri ikäisistä ja erilaisista ihmisistä. Saimme aikaan hyviä tuloksia, jotka toivon mukaan heijastuvat myös työpaikalla energiseen tekemiseen ja henkilöstön hyvinvointiin. Löytyi joukostamme myös yksi huikeisiin tuloksiin päässyt työntekijäkin, hän on hyvä esimerkki siitä, mitä tällainen valmennus voi parhaimmillaan saada aikaan.

Katariina Lampila

HR-asiantuntija, Lännen palveluyhtiöt Oy

Valmentajat ohjaavat positiivisella otteella tekemään arjessa pieniä mutta järkeviä valintoja. Hankkeilla vahvistetaan kuin varkain työyhteisön jäsenten yhteenkuuluvuutta.

Satu Angervo

Työhyvinvointipäällikkö, Destia Oy

Työhyvinvointi on aina osa arkea, ja arki aina osa työhyvinvointia.

Pin It on Pinterest

Share This